Nieuws

  Donderdag 5 maart 2015 opende de stichting haar expositie Zuidas Ondergronds

  Komt dat zien, laat u meeslepen door de lokale tijdreis die Bas Kohler samen met de stichting tekende, en promoveer binnen 15 minuten tot Expert van de Ondergrond!

  Een unieke, kernachtige en boeiende expositie belicht aan de hand van fotos, infographics, objecten, tekst en video hoe de ondergrondse systemen het leven mogelijk maken in het ultramoderne stukje stad dat Zuidas heet.

  Wie is er nu geinteresseerd in het ondergrondse woud van kabels, leidingen en tunnels? In een wereld die bovengronds draadloos lijkt te zijn. Waar kinderen geloven dat melk uit een pak komt in plaats van uit de koe en dat bloemen niet in de natuur groeien, maar in een vaas. Waar anderen menen dat je een stekker kunt steken in twee willekeurige gaatjes in de muur en dat er dan nog stroom uit komt ook?

  De expositie legt in heldere taal uit hoe complexe systemen voor water, energie en datacommunicatie de vitale functies van de hedendaagse, duurzame stad bedienen.

  Waar & wanneer: Zuidas, onder het WTC Amsterdam, onder het Zuidplein, van 5 maart t/m 31 oktober 2015. Geopend op werkdagen van 6.00 - 20.00 uur. • SPONSOREN

 • Zuidas Amsterdam, Waterschap Amstel, Gooi en Vecht (waterbeheer), Waternet (drinkwater, riolering), Nuon (koude en warmte), Liander (elektriciteit), Adinf (telecommunicatie), WTC Amsterdam.